Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2008 11:27 - Вестник "Междучасие"
Автор: ohridski Категория: Технологии   
Прочетен: 604 Коментари: 0 Гласове:
0



Вестник "Междучасие" се завърна! Тук може да прочетете интересни неща от него.

Учители и ученици

 

      Първи учебен ден…

Въздухът трепти, зареден от вълнение, от жар, от усмивки и песни.Децата тръгват по пътя на познанието. Ще търсят вярната посока,ще растат със самочувствие, ще се лутат, търсейки истинските нравствени ценности, ще мечтаят…

И след още един училищен звънец… и още един… и още един… продължават напред, понякога уверено, понякога неуверено. Учителят  им помага да черпят знания ат съкровищата на човешката цивилизация и култура, води ги,  учи ги  да преоткриват красотата дори и в най-дребните неща, да бъдат със силни амбиции, с неизтощима вяра да търсят по-доброто в живота.

“Учението прави човека” е казал Демокрит. Но това не е лесно занимание. Да  учиш,  означава всеки ден упорит труд, който се възнаграждава много по-късно. Успехът не идва бързо  и неочаквано. И винаги, и навсякъде той започва с думите: решителност и постоянство. Защото животът не е лесен. В него побеждават само най-смелите и най-упоритите.

“Умът се с пари не купува, па най-много пари струва” според българска поговорка. Но той не заменя знанието. Обратното, развива се със знания от различни области. Когато знанието усъвършенства ума, тогава умният знае как да решава трудните житейски проблеми.

Във века на високите технологии светът все повече се нуждае от образовани хора. И именно училището е това, което подготвя тези хора. “След хляба, най-важното за народа е училището” – това са думи на французина Жорж Дантон, казани преди повече от 200 години. Днес те са все по-актуални, защото светът се развива главоломно, безкомпромисно.

Децата от цял свят се стремят към знания. Стремете се и вие, усъвършенствайте се,за да постигнете мечтите си за един по-красив свят!

 

                                 Редакционният екип



Тагове:   вестник,   междучасие,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ohridski
Категория: Други
Прочетен: 52466
Постинги: 11
Коментари: 1
Гласове: 41
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031